Zakelijke tips

Tips en meer!

In het bezit van een B2B groothandel? Overstappen op e-commerce software zou de uitkomst kunnen zijn

Backlinks

Laten we toegeven dat het runnen van een B2B groothandel webshop veel complexer is dan bij een B2C webshop. De eisen zijn hoog, de klantervaring is het belangrijkst en de prijzen kunnen van klant tot klant verschillen. Daarnaast zijn er belangrijke dingen zoals het draaiende houden van uw B2B groothandel, het beheren van de bestellingen, het op de markt brengen van het bedrijf en ervoor zorgen dat elk detail correct is. Dit alles is zeker geen fluitje van een cent, zelfs niet voor een heel team. Een e-commerse platform kan hierin voor u de uitkomst zijn. 

De belangrijkste factoren bij het kiezen van e-commerce software

Elke B2B e-commerce software heeft een ander doel en andere ervaring en al helemaal wanneer het gaat om groothandel webshop software. Toch is de vraag waarmee het u zou kunnen helpen uw bedrijf te laten groeien in deze zin altijd het belangrijkst. Wees er daarom zeker van dat u de beste software kiest welke bij u en uw bedrijf past. Hieronder hebben we enkele criteria samengevat die u zou moeten controleren voordat u uw e-commerce partner kiest:

Klantenervaring
Hoewel het B2B-model op zichzelf al ingewikkeld is, zou u niet willen dat uw software uw dag of de dag van uw koper nog moeilijker zal maken. De eerste factor moet daarom een goede klantervaring zijn. Als u niet binnen 5 klikken kunt vinden wat u zoekt, dan is de software het niet waard.

B2B-functionaliteit

Uw B2B-platform moet bulk kopers in staat stellen hun gepersonaliseerde klantervaring te hebben. Denk hierbij aan het accountbeheer, de betalingen, het volgen van bestellingen, enzovoort. Bij B2B draait alles om het opbouwen van een sterk netwerk. Als uw gekozen software u hierbij kan helpen, dan zou dit een groot pluspunt zijn voor zowel u als de klant!

Crashen

U moet ervoor zorgen dat de software die u kiest, ten minste 95% plus uptime heeft. Software dat crasht op het moment wanneer u deze het meest nodig heeft, kan schade toebrengen aan uw bedrijf. Zorg er daarom voor dat u de software heeft die in alle gevallen actief blijft.

24/7 ondersteuning

Zeker in het begin is het vaak nog even wennen om nieuwe dingen in het bedrijf te implementeren of om de software op z’n duimpje te leren kennen. De kans op misverstanden, of niet weten wat je moet doen bij een vastgelopen situatie, kan in dit geval een doodlopende weg betekenen. Let er dus op dat het gekozen platform over een klantenservice beschikt, welke 24 uur per dag bereikbaar is, ongeacht welke dag van de week.