Zakelijke tips

Tips en meer!

Materialen met elkaar verbinden

Lasdraad

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om gebruik te maken van materialen die aan elkaar zijn verbonden, met lassen bijvoorbeeld kun je twee materialen verbinden. Vooral in de metaalbewerking wordt er erg veel gebruik van gemaakt, bij het lassen worden de materialen verwarmd en wordt er een materiaal toegevoegd om te verbinden. Dit materiaal wordt ook wel lasdraad genoemd, de draad zorgt voor de continuïteit tussen de twee materialen. Er ontstaat een zeer sterk geheel, in plaats van alleen warmte kan er ook van druk gebruik worden gemaakt. 

Verschillende soorten lassen

Omdat je te maken kunt hebben met verschillende materiaalsoorten, heb je ook andere processen nodig om te lassen. Je kunt een bepaalde soort lasdraad niet gebruiken bij ieder materiaal, afhankelijk van het te lassen materiaal heb je een andere draad nodig. Las je zo af en toe voor je hobby, dan is het in de meeste gevallen niet nodig om van alle processen op de hoogte te zijn. De lastechnieken zijn de laatste jaren flink uitgebreid zodat er tegenwoordig tientallen zijn. Voor binnen en buiten zijn er speciale lastechnieken ontwikkeld, het is zelfs mogelijk om vandaag de dag onder water te kunnen lassen.

Lasdraad

Onmisbaar in het lasproces

Een lasdraad is een onmisbaar element tijdens een lasproces, zonder de draad kun je de materialen niet aan elkaar verbinden. Wel is het belangrijk dat je het goede materiaal draad neemt, de draad is te verkrijgen in verschillende kwaliteiten, prijzen en materialen. De meest gebruikte lasdraden zijn, aluminium draad, gevulde lasdraad, RVS lasdraad en universeel rutiel lasdraad. In sommige lasdraden is een legering toegevoegd, deze zorgt ervoor dat de las bijvoorbeeld niet kan roesten. RVS lasdraad wordt door veel mensen gebruikt die lassen voor de hobby, wanneer je niet veel eisen stelt aan de las is deze draad goed te gebruiken.