Zakelijke tips

Tips en meer!

Productief thuiswerken tips

Af en toe een dagje thuiswerken is best fijn, vinden de meeste mensen. Tegenwoordig werkt men echter grotendeels vanuit huis. Voor sommigen is dit prima, maar anderen merken dat hun productiviteit er op die manier niet op vooruit gaat. Toch kun je vanuit huis ook maatregelen treffen om zo productief mogelijk te zijn. Hieronder vind je een aantal tips voor productief thuiswerken.

Creëer een geschikte werkplek

Vanuit huis werken is niet altijd handig, zeker als je samen met anderen woont. Werk je bijvoorbeeld aan de keukentafel, dan ligt afleiding al gauw op de loer. Is het niet de televisie die aanstaat, dan zijn het wel je huisgenoten die net iets te luidruchtig doen. Je doet er dus goed aan om een geschikte werkplek voor jezelf te creëren. Is het lekker weer buiten, dan kan het ook fijn zijn om lekker in je tuin te werken, of zelfs op je balkon. In dat laatste geval is een balkon overkapping handig, bijvoorbeeld van metalura.nl.  

Sta vroeg op

Werk je vanuit huis en wil je productief zijn, dan is het van belang dat je je ritme behoudt. Begin je om 9 uur met werken, sta dan niet pas om 08:45 naast je bed. Routine is erg belangrijk voor je productiviteit. Gelukkig kun je wennen aan vroeg opstaan. Uiteindelijk zul je zien dat je zelfs in het weekend vroeg op kunt staan, om zo je ritme te behouden.

Stel prioriteiten

Om je productiviteit te bevorderen is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Doe je belangrijkste, grootste taken eerst. Gebruik je eerste werkuren om je belangrijkste to do’s af te vinken. Naarmate de dag vordert zal je concentratie afnemen, dus het is goed om taken die minder belangrijk zijn later op de dag te doen. Vergeet echter niet tussendoor ook pauze te nemen.